Vind ons op

 

Steun de konijntjes en koop je benodigdheden voor je geliefde huisdier, door op onderstaande foto te klikken. Zo kom je op Zooplus terecht waar je allerlei accessoires, uitrusting en voeding kan terugvinden. Door via deze link aan te kopen wordt er een deeltje doorgestort naar onze konijnenopvang.

Steun de konijnenopvang en volg de workshop over konijnen voor professionals deel 1. Deze workshop geeft antwoorden op vragen zoals:
*Waarom toont mijn konijn dit gedrag?
*Hoe kan ik het best mijn konijn huisvesten?
*Hoe kan ik mijn konijn medisch het beste verzorgen?
*Een konijn is een sociaal dier. Op welke zaken moet ik letten, als ik er een vriendje bijzet?
*Wat eet mijn konijn?
*Op welke parasieten moet ik letten?
*Welke ziekten kan mijn konijn krijgen?
Deze workshop gaat door op zondag 14 april van 13 – 17 uur te Zandhoven. Heeft u interesse, stuur dan je naam en konijnen deel 1 naar info@poezenwoef.be. De workshop komt op 40 euro excl. btw en je krijgt een certificaat van deelname mee naar huis.

Adopteer een konijn, want:

  • je steunt een goed doel
  • wij zorgen voor een geslaagde koppeling
  • konijnen worden ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2
  • rammelaars worden gecastreerd
  • financieel ben je goedkoper gesteld

Wil je een konijntje adopteren? Kijk dan op onze facebookpagina: Adopteer een konijn om foto’s van onze lieverdjes te bekijken of scrol naar beneden. Zie je het konijntje of koppel konijntjes dat je wilt? Stuur dan een foto van je verblijf in pb of naar info@www.poezenwoef.be.

   

Je bent gebeten door de konijnenmicrobe en wil graag zo’n pluizig ding in huis  lees dan zeker eerst volgende link even door zodat je weet of je het konijn alles kan geven wat het nodig heeft: http://www.huisdierinfo.be/konijn

Ok, je hebt goed nagedacht over wat een konijn allemaal nodig heeft? Dan gaan we even dieper in  op de punten die wij als opvang belangrijk vinden:

* Kan je het konijn voldoende plaats geven? Wij vragen een verblijf van minimum 4 m². De binnenruimte hoeft niet heel groot te zijn, maar wel winddicht en vochtvrij.

* Weet wat een konijn eet. Snoep en snacks die je in de dierenwinkel vind, zijn niet goed voor een konijn. Deze bevatten teveel suikers waardoor het verteringsstelsel van een konijn ondermijnd wordt, wat blijvende schade kan geven. Het voer van een konijn moet 80% bestaan uit hooi. Ververs dit dagelijks. Dan kan je dit hooi nog aanvullen met groenten. Richtlijn is 100 gram groenten per kg konijn. Dus een konijn weegt gemiddeld 2 kg, dan mag je 200 gram groenten geven. Bouw dit stelselmatig op en let op met koolsoorten, want dit kan gasbuik veroorzaken. Heb je de indruk dat je konijn zich niet helemaal lekker voelt en niet eet, reageer dan direct door naar de dierenarts te stappen. Dit kan een teken van gasbuik zijn en binnen de 24 uur kan je konijn dood zijn. Je kan de groenten ook aanvullen met fruit. Maximum 60 gram per dag. Dit moet je in beperkte mate geven omdat er in fruit ook veel suiker aanwezig is wat ook voor darmproblemen kan zorgen. Wortelen vallen hier ook onder, want zij bevatten ook veel suiker. Naast hooi, groenten en fruit kan je je konijn ook brokken geven. Let op de samenstelling dat er geen kleurstoffen inzitten en dat ze minimum 14% vezels bevatten. Science Selective is een heel goede brok. Maximum 30 gram per dag geven. Een goede barometer of om te checken of je voer goed zit, zijn de keutels. Check deze iedere dag. Ze moeten mooi rond en vast zijn. Zijn ze te zacht, zet je konijn dan een dag op enkel hooi.

  * Kunt u financieel een konijn dragen? Hou rekening met de jaarlijkse kosten voor de inenting (40 euro voor 2 konijnen) en jaarlijks onderhoud (reken toch een 20 euro per maand).

* Konijnen zijn sociale dieren. Daarom plaatsen wij geen konijnen alleen. Je kan bij ons een koppel konijntjes adopteren of je eigen konijn meebrengen en dan zorgen wij voor de koppeling. Wij geven de voorkeur aan de combinatie: voedster x gecastreerde rammelaar.

*Wij vinden het ook belangrijk dat onze konijnen gezond zijn. Daarom worden onze konijnen ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Rammelaars worden bij ons gecastreerd en alle konijntjes worden ook op hun tanden gecheckt. Om al deze kosten te dekken vragen wij een adoptiebijdrage van 40 euro.

*Waarom zou je beter adopteren? Je steunt een goed doel, de opvang zorgt voor een geslaagde koppeling en je bent financieel goedkoper gesteld dan dat je zelf de kosten van castratie en inenting zou moeten betalen.

*Wil je adopteren stuur dan een foto van je verblijf naar info@www.poezenwoef.be

*Wil je een konijn afstaan, bel dan naar 0485/64.06.99.

Al onze te adopteren konijnen kan je terugvinden op: Wij zoeken een nieuwe thuis!

 

Dit is Zoef. Zij was ook 1 van de vele konijntjes die inbeslag werden genomen. Zoef is ook een heel makkelijk konijntje. We denken dat je ze jonger dan 1 jaar is en komt ook super makkelijk overeen met de andere konijntjes.

 

Dit is Roosje. Zij is een angorakruising die toch wel 1 x week een borstelbeurt nodig heeft. Zij zat samen met een andere voedster. Gekocht voor de zoon, maar toen die er niet meer voor wilde zorgen zat de moeder ermee opgescheept. Haar oplossing was een dierenarts zoeken om ze te laten inslapen. Godzijdank wilde deze dierenarts dit niet en zo is Roosje bij ons terechtgekomen. Zij heeft een makkelijk karaktertje.

 

Dit is Punkie. Een super, lieve rammelaar, geboren in december 2018. Ook afkomstig van een oepsnestje. Hij is super lief en heeft wat langer haar aan zijn oren. Een zogenaamd leeuwenkopje :). Ook hij is ondertussen gecastreerd en kan vanaf 10 maart geadopteerd worden!

 

Dit is Pruts. Een kleurdwergje van 4 jaar oud. Ze werd samen met haar zus binnengebracht omdat de kinderen niet meer voor de konijnen wilden zorgen. Ze is super lief en is het gewoon om geaaid te worden. Het je interesse? Stuur dan je foto van je verblijf in pb!
 
Meet Minnie! Een kleurdwergje met een heel schattig karaktertje. Ook zij werd impulsief aangekocht, moest dan verschillende maanden in de garage doorbrengen, tot ze naar de opvang werd gebracht. Smelt je hart voor Minnie, stuur dan een bericht in pb!
Ik ben stoere Juul. Ik leefde een jaar alleen op een braakliggend terrein. Alle geluk kwam de buurman mij wel dagelijks eten geven. Maar toen werd het terrein verkocht en zouden ze op dat terrein gaan bouwen. Dus heeft de buurman mij maar gevangen en naar de opvang gebracht. 
Dit zijn Manon en Gaston. Zij zijn een koppeltje en kunnen enkel samen geadopteerd worden. Gaston is al gecastreerd en ze zijn in orde met hun spuitjes. Interesse? Stuur een foto van je verblijf in pb!
Dit is Flin. Een dwergkonijntje dat in september is geboren. Hij werd samen met Ace binnengebracht. Ook gekocht in de dierenwinkel omdat ze toch zo schattig waren. Ook Flin moet eerst nog gecastreerd worden.
Dit is Ace. Een dwergrex. Omdat hij een Rex is heeft hij een superzachte vacht. Hij is in september geboren en werd in een dierenwinkel gekocht. Natuurlijk was hij een impulsaankoop en werd dan afgestaan bij de opvang. Hij is het gewoon om geaaid te worden. Hij moet eerst nog gecastreerd worden.
Dit is Agapy, de zus van Pruts. Ook een kleurdwergje van 4 jaar oud. Zij is ook super lief en gewoon om geaaid te worden. Heb je interesse? Stuur dan een foto van je verblijf in pb!

 

Omdat ik dit vrijwilligerswerk nog combineer met mijn job, vraag ik om zoveel mogelijk de afstanden of adopties door te laten gaan op zondag tussen 11 en 12 uur.

* Wil je meer informatie over de verzorging van konijnen, bekijk dan zeker deze site: https://www.bunnybunch.nl of https://www.konijnenbelangen.nl