Vind ons op

 

Steun de konijntjes en koop je benodigdheden voor je geliefde huisdier, door op onderstaande foto te klikken. Zo kom je op Zooplus terecht waar je allerlei accessoires, uitrusting en voeding kan terugvinden. Door via deze link aan te kopen wordt er een deeltje doorgestort naar onze konijnenopvang.

De konijnenopvang wordt beheerd door 3 opvanggezinnen en al de konijntjes die een nieuwe thuis zoeken staan gegroepeerd op onze facebookpagina: adopteer een konijn. Ze staan onder het album: konijntjes zoeken een nieuwe thuis. Het beste is om je vragen via de facebookpagina: adopteer een konijn, in pb, te stellen. Deze pagina wordt beheerd door de 3 opvanggezinnen waar al de konijnen verblijven en dan kunnen we gerichter antwoorden. Via die pagina kan je ook konijnen afstaan. De konijnen verblijven bij Sien te Malle, bij Annelies te Pulderbos en bij Myriam te Essen. Heb je interesse in 1 van de konijntjes stuur dan een foto van je verblijf in pb en bekijk zeker onderstaande informatie.

   

Je bent gebeten door de konijnenmicrobe en wil graag zo’n pluizig ding in huis  lees dan zeker eerst volgende link even door zodat je weet of je het konijn alles kan geven wat het nodig heeft: http://www.huisdierinfo.be/konijn

Ok, je hebt goed nagedacht over wat een konijn allemaal nodig heeft? Dan gaan we even dieper in  op de punten die wij als opvang belangrijk vinden:

* Kan je het konijn voldoende plaats geven? Wij vragen een verblijf van minimum 4 m². De binnenruimte hoeft niet heel groot te zijn, maar wel winddicht en vochtvrij.

* Weet wat een konijn eet. Snoep en snacks die je in de dierenwinkel vind, zijn niet goed voor een konijn. Deze bevatten teveel suikers waardoor het verteringsstelsel van een konijn ondermijnd wordt, wat blijvende schade kan geven. Het voer van een konijn moet 80% bestaan uit hooi. Ververs dit dagelijks. Dan kan je dit hooi nog aanvullen met groenten. Richtlijn is 100 gram groenten per kg konijn. Dus een konijn weegt gemiddeld 2 kg, dan mag je 200 gram groenten geven. Bouw dit stelselmatig op en let op met koolsoorten, want dit kan gasbuik veroorzaken. Heb je de indruk dat je konijn zich niet helemaal lekker voelt en niet eet, reageer dan direct door naar de dierenarts te stappen. Dit kan een teken van gasbuik zijn en binnen de 24 uur kan je konijn dood zijn. Je kan de groenten ook aanvullen met fruit. Maximum 60 gram per dag. Dit moet je in beperkte mate geven omdat er in fruit ook veel suiker aanwezig is wat ook voor darmproblemen kan zorgen. Wortelen vallen hier ook onder, want zij bevatten ook veel suiker. Naast hooi, groenten en fruit kan je je konijn ook brokken geven. Let op de samenstelling dat er geen kleurstoffen inzitten en dat ze minimum 14% vezels bevatten. Science Selective is een heel goede brok. Maximum 30 gram per dag geven. Een goede barometer of om te checken of je voer goed zit, zijn de keutels. Check deze iedere dag. Ze moeten mooi rond en vast zijn. Zijn ze te zacht, zet je konijn dan een dag op enkel hooi.

  * Kunt u financieel een konijn dragen? Hou rekening met de jaarlijkse kosten voor de inenting (40 euro voor 2 konijnen) en jaarlijks onderhoud (reken toch een 20 euro per maand).

* Konijnen zijn sociale dieren. Daarom plaatsen wij geen konijnen alleen. Je kan bij ons een koppel konijntjes adopteren of je eigen konijn meebrengen en dan zorgen wij voor de koppeling. Wij geven de voorkeur aan de combinatie: voedster x gecastreerde rammelaar.

*Wij vinden het ook belangrijk dat onze konijnen gezond zijn. Daarom worden onze konijnen ingeënt tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Rammelaars worden bij ons gecastreerd en alle konijntjes worden ook op hun tanden gecheckt. Om al deze kosten te dekken vragen wij een adoptiebijdrage van 40 euro.

*Waarom zou je beter adopteren? Je steunt een goed doel, de opvang zorgt voor een geslaagde koppeling en je bent financieel goedkoper gesteld dan dat je zelf de kosten van castratie en inenting zou moeten betalen.