Vind ons op

 

  

Het idee van het konijnenhotel is ontstaan door onze konijnenopvang. Door onze jarenlange ervaring met konijntjes, kregen we ook regelmatig de vraag voor logement. Daarom zijn we dus ook gestart met ons konijnenhotel. Voor de buitenkonijnen hebben we ruime verblijven voorzien. Deze zijn ook voorzien aan de oostkant van ons huis zodat ze frisser zitten tijdens de warmere dagen. Voor de binnenkonijnen hebben we een deel van onze garage afgebakend, waar de konijnen ook altijd vrij kunnen rondlopen. De garage is verwarmd. Zowel de buiten- als binnenverblijven zijn voorzien van een schuilhok, speelgoed, dagelijks vers hooi, eten en drinken. Enkel konijnen uit het hetzelfde gezin worden samengezet. U hoeft dus zelf geen eigen eten mee te brengen, enkel hun inentingsboekje is nodig. Belangrijk is dat de konijnen ingeënt zijn tegen Myxomatose, RHD 1 en RHD 2. Om te checken of je dierenarts de juiste combinatie van inentingen heeft gebruikt, check dan volgende link: https://www.konijnenbelangen.nl/documenten/Vaccinaties_Goed_Fout.pdf

Prijs:

1 konijn = 6 euro/dag                     2 konijnen = 10 euro/dag

In deze prijs is de verzorging, eventueel toedienen van medicatie en voeding inbegrepen. De dag van het ophalen wordt aan de helft van de prijs gerekend. Om de rust van de dieren te waarborgen vragen wij zoveel mogelijk om het brengen en het ophalen te plannen tussen 10 en 12 uur. Op zondag kan dit tussen 11 en 12 uur. U kan hiervoor een afspraak maken op 0485/64.06.99 of per mail: info@www.poezenwoef.be. Hou er rekening mee dat wij geen bancontact hebben. Gelieve het vaccinatieboekje mee te brengen. Konijnen worden enkel bij een konijn van hetzelfde gezin gezet tenzij er wordt gevraagd om te koppelen aan een adoptiekonijntje. Meer informatie over de afgestane of gedumpte konijnen die een nieuwe thuis zoeken? Surf dan naar onze facebookpagina: Adopteer een konijn.

Tijdens het verblijf kan er ook een verzorgingsbeurt worden gegeven.

 • nagels: 5 euro
 • poep kort knippen en nagels: 20 euro
 • borstelbeurt kortharig konijn: 20 euro
 • borstelbeurt langharig konijn en knippen: 30 euro

 

Algemene voorwaarden:

 • Normaal verblijf: 1 konijn € 6,- per dag, 2 konijnen in één verblijf € 10,- per dag. Koppelvakantie kan ook, wordt geen meerprijs gerekend.
 • Er wordt een voorschot van 50 euro gevraagd. Bij storting van het voorschot is de reservatie genoteerd.
 • U brengt en haalt uw konijn(-en) op afspraak.
 • Uw konijnen moeten gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Vaccinatiebewijs moet ter inzage getoond worden bij aankomst.
 • Wij hebben het recht een konijnkundige dierenarts te consulteren bij twijfel over de gezondheid van uw konijn. Kosten van het consult en medicatie zijn voor rekening van de eigenaar.
 • Wij maken gebruik van de diensten van dierenkliniek De Brem, dierenarts Tom De Remiens. Dit is een konijnendeskundige dierenarts.
 • Wij kunnen nimmer aansprakelijk gesteld worden voor het overlijden van uw konijn(-en). Konijnen zijn fragiele dieren die verschillende parasieten bij zich dragen zoals Coccidiose, E. Cuni Culli. Deze kunnen actief worden door de stress die het konijn ondervind. Wij doen zoveel mogelijk ons best om de stress te beperken door ruime verblijven aan te bieden en de rust te respecteren. Wij zijn voorzien met de nodige medicatie die dringend moet worden gegeven wanneer wij bepaalde symptomen waarnemen en beschikken ook over een warme lamp om een ziek konijn te ondersteunen.
 • Bij niet ophalen behoudt Poezenwoef zich het recht de konijnen te herplaatsen, dit is niet herroepbaar. Restitutie van de verblijfskosten is in dit geval niet mogelijk.
 • De eigenaar verplicht zich om direct aan Poezenwoef door te geven indien er zich omstandigheden voordoen waardoor de konijnen niet kunnen worden opgehaald. Bij voorkeur per mail, sms, whatsapp of messenger. In overleg wordt er dan naar een passende oplossing gezocht.