Vind ons op

Het idee van het konijnenhotel is ontstaan door onze konijnenopvang. Door onze jarenlange ervaring met konijntjes, kregen we ook regelmatig de vraag voor logement. Daarom zijn we dus ook gestart met ons konijnenhotel. Voor de konijnen hebben we ruime verblijven voorzien. Deze zijn ook voorzien aan de oostkant van ons huis zodat ze frisser zitten tijdens de warmere dagen.

Wij hebben in de garage ook binnenverblijven voorzien. De garage is verwarmd en in de zomer lekker fris.

Zowel de buiten- als binnenverblijven zijn voorzien van een schuilhok, dagelijks vers kruidenhooi, eten en drinken. Enkel konijnen uit het hetzelfde gezin worden samengezet. U hoeft dus zelf geen eigen eten mee te brengen, enkel hun inentingsboekje is nodig. Belangrijk is dat de konijnen ingeënt zijn tegen Myxomatose, RHD 1 en RHD 2. Dit moet gebeurd zijn met het vaccin: Nobivax Myxo RHD Plus. Dit is een jaar geldig. Als dit vaccin voor de eerste keer word gegeven, dient dit 3 weken voor het logement, gedaan te zijn. Dit vaccin geeft pas na 3 weken volledige bescherming.

Prijs:

1 konijn = 7 euro/dag                     2 konijnen = 12 euro/dag

In deze prijs is de verzorging en voeding inbegrepen. Toedienen van medicatie is 1 euro/dag meerkost.  Alle konijnen krijgen dagelijks vers kruidenhooi. Dit hooi is eerste snede en natuurlijk (op het veld) gedroogd. Dit hooi bevat verschillende soorten grassen, onkruiden, kruiden, bladeren en bloemen. Konijnen krijgen bij ons ook dagdagelijks verse groenten (10% van hun dagelijkse voeropname = 100 gram per kg lichaamsgewicht) en 20 gram per lichaamsgewicht korrels van Science Selectieve (25% vezels). Wij raden ook aan om uw konijn al aan deze voedingsgewoonte te laten wennen. Konijnen hebben een zeer gevoelig verteringsstelsel en het is belangrijk dat dit optimaal werkt. Wij raden ook aan om op voorhand een check te laten uitvoeren bij een konijnkundige dierenarts. Neem zeker keutels mee om die te laten checken op eventuele parasieten en laat de tanden ook zeker checken op eventuele haken die het eten kunnen verhinderen. Konijnen zijn stressgevoelige dieren dus het is belangrijk dat zij in optimale conditie op logement komen. Hierbij de link waarop u kan checken waar de dichtstbijzijnde konijnkundige dierenarts zich bevindt:

Konijnen en hamsters – konijnkundige dierenartsen (knagers.net)

De dag van het ophalen wordt aan de helft van de prijs gerekend. Om de rust van de dieren te waarborgen vragen wij om op afspraak, het brengen en het ophalen te plannen tussen 10 en 12 uur. Op zondag kan dit tussen 11 en 12 uur. U kan hiervoor een afspraak maken op 0485/64.06.99 of per mail: info@www.poezenwoef.be. Hou er rekening mee dat wij geen bancontact hebben. Gelieve het vaccinatieboekje mee te brengen. Konijnen worden enkel bij een konijn van hetzelfde gezin gezet tenzij er wordt gevraagd om te koppelen aan een adoptiekonijntje. Meer informatie over de afgestane of gedumpte konijnen die een nieuwe thuis zoeken?

Surf dan naar onze facebookpagina: Adopteer een konijn.

Koppelvakantie kan ook bij ons gebeuren. Heeft u 2 konijnen die om een bepaalde reden niet meer met elkaar overweg kunnen, dan kunt u beide ook bij ons een paar dagen onderbrengen. Wij koppelen ze dan opnieuw op neutraal terrein en houden hun gedrag in de gaten. Op die manier kunnen de konijnen “gereset” worden waardoor ze opnieuw met elkaar kunnen samenleven. Bent u op zoek naar een vriendje voor uw konijn en wilt u liever niet zelf de koppeling volgen. Dan kunt u ook uw konijn naar ons brengen en kunnen wij kijken met welk adoptiekonijn er de beste klik is. Eénmaal de koppeling voltooid is, kunnen ze dan weer naar huis vertrekken. Een voltooide koppeling loopt meestal over een 3-tal dagen.

Tijdens het verblijf kan er ook een verzorgingsbeurt worden gegeven.

 • nagels: 5 euro
 • poep kort knippen en nagels: 20 euro
 • borstelbeurt kortharig konijn: 20 euro
 • borstelbeurt langharig konijn en knippen: 30 euro

Algemene voorwaarden:

 • Normaal verblijf: 1 konijn € 7,- per dag, 2 konijnen in één verblijf € 12,- per dag. Koppelvakantie kan ook, wordt geen meerprijs gerekend.
 • In deze prijs is verzorging, vers kruidenhooi, groenten en biks inbegrepen.
 • Er wordt een voorschot van 50 euro gevraagd. Bij storting van het voorschot is de reservatie genoteerd.
 • U brengt en haalt uw konijn(-en) op afspraak. Dit kan van ma – zat tussen 10 en 12 uur en op zondag tussen 11 en 12 uur. De afspraak kan telefonisch gemaakt worden op het nummer: 0485/64.06.99 of per mail naar info@poezenwoef.be. Indien er toch buiten de openingsuren wordt gebracht of opgehaald, wordt de laatste dag als een hele dag gerekend.
 • Uw konijnen moeten gevaccineerd zijn tegen Myxomatose, RHD1 en RHD2. Vaccinatiebewijs moet ter inzage getoond worden bij aankomst.
 • Wij hebben het recht een konijnkundige dierenarts te consulteren bij twijfel over de gezondheid van uw konijn. Kosten van het consult en medicatie zijn voor rekening van de eigenaar. Voor het vervoer wordt 10 euro aangerekend. Toedienen van medicatie is 1 euro/dag.
 • Wij maken gebruik van de diensten van dierenkliniek De Brem, dierenarts Tom De Remiens. Dit is een konijnendeskundige dierenarts.
 • Wij kunnen nimmer aansprakelijk gesteld worden voor het overlijden van uw konijn(-en). Konijnen zijn stressgevoelige dieren die verschillende parasieten bij zich dragen zoals Coccidiose, E. Cuni Culli. Deze kunnen actief worden door de stress die het konijn ondervind. Wij doen zoveel mogelijk ons best om de stress te beperken door ruime verblijven aan te bieden en de rust te respecteren en ze de juiste voedingsgewoonten aan te leren. Daarom is het belangrijk dat uw konijn al over de juiste voedingsgewoonten beschikt zodat zijn spijsverteringsstelsel in optimale conditie verkeert. Gelieve uw konijn jaarlijks te laten checken op haken op de tanden.
 • Wij zijn voorzien met de nodige medicatie die dringend moet worden gegeven wanneer wij bepaalde symptomen waarnemen en beschikken ook over een warme lamp om een ziek konijn te ondersteunen. 24/24 kunnen wij terecht in onze dierenkliniek.
 • Langharige konijnen worden in de zomer kort geknipt om het risico op maden te verkleinen.
 • Bij niet ophalen behoudt Poezenwoef zich het recht de konijnen te herplaatsen, dit is niet herroepbaar. Restitutie van de verblijfskosten is in dit geval niet mogelijk.
 • De eigenaar verplicht zich om direct aan Poezenwoef door te geven indien er zich omstandigheden voordoen waardoor de konijnen niet kunnen worden opgehaald. Bij voorkeur per mail of sms. In overleg wordt er dan naar een passende oplossing gezocht.

Wenst u nog meer informatie over de verzorging, ziekten, huisvestiging etc, klik dan op volgende link: uitleg verzorging konijn